Monday, 13 June 2011

Demam...:(

Sabtu lepas kami decide nak balik kampung....biasalah hubby aku..dia suka adhoc planning...huhu!
N one thing, dia sangat2 suka buat surprise dengan mak dia....

Oklah,actly nak citer pasal hadif... lepas balik kota, ahad kami singgah BP jap.... sampai BP tengahari, malam baru gerak balik KL...

Before mandikan dia petang tuh dia ok jer... lepas mandi, makan...then dia tido...
Yelah,penat kot lepas sorang sorang dukung, main2, agah2 dia....
Almaklumlah, umah aku kat BP ramai kezen2 dia yang dah besar2...
so, ramailah yg melayan dia...hehehh...aku leh senang lenang lepak dulu...hikhikhik..

So,before nak gerak balik....hubby aku angkat dia...then inform kat aku.... badan hadif panas...
Adduuhhh..cuaknyer aku....
Aku rasa badan dia...yup,mmg panas sgt....
Aduhai....hadif mana penah demam sebelum nih...even lepas inject imunisasi pon dia ok jer..

Aku cakap kat hubby, bawak lah dia g klinik dulu before gerak balik kl....
sampai klinik doktor check, suhu dia 38.1....fuuhh,agak lega skit sebab kalo panas yang melampau adalah 39 & above... So,doktor bagi ubat cair jer...
aku bagi dia makan ubat siap2 kat klinik before gerak balik....
sepanjang perjalanan kami tak bukak langsung air-cond...
demi untuk hadif tersayang...
tp,sib baik perjalanan balik nih malam....so,xderlah panas sgt pon kan...

And kebetulan, aku apply cuti hari ni....
so,aku harap2 hadif akan kebah hari ini...
Hadif tak moh minum susu sangat...so,aku bagi dia bf....n lebihkan air masak...
nasib baik dia nak makan nestum/bubur.... tu aku lega ckit la...

lap badan hadif...sabar yer sayang...
And kalau dia dah kebah pon esok, aku tgklah keadaan badan dia..
kalo agak2 dia lemah....aku amik el jerlah...
xper....utk anak ibu tersayang...ibu nyer kpi jatuh pon xperlah....

Hadif....cepat baik yer sayang.....
Love u!

2 comments:

  1. ciannye baby demam...acik zira doakan hadif cpt sembuh .. ;)

    ReplyDelete

Rahmatilah kami Ya Allah...

Daisypath Anniversary tickers

Permata hati ibu ayah

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers